marți, 13 noiembrie 2007

Tradarea

Tradare. Oare de ce se formeaza tradarea ?
Tradarea se produce din mai multe cauze. Se produce atunci cand simti ca ceva nu mai merge bine intre tine si o persoana, pentru ca te- ai saturat de o anumita pewrsoana si nu stii cum sa inchei orice legatura cu acea pesoana sau pur si simplu pentru ca asa te-ai educat tu pe tine insuti, mai pe scrut asa ti-e firea si tradezi in stanga si in dreapta pentru a arata ca tu poti sa reusesti orice si pentu a arata ca tu esti tare si poti orice. Dar gandeste-te ca nu e bine ceea ce faci. De ce ? Hai sa facem un mic exercitiu de imaginatie.
Imagineaza-ti ca ai un cerc restrans de amici. Putini. Tu ibcepi sa ii tradezi usor, usor pe fiecare. Unii se vor prinde de ceea ce urmaresti tu si iti vor intoarce spatele imediat. Si acum imagineaza-ti ca din c ercul tau restrans de cativa amici, ramai doar cu unul. Ce vei face ? Te vei tine si cu dintii de el pentru a nu il pierde ? Il vei trada si pe acestafara a-ti da seama ca nu faci bine ? Iti spun sigur ca daca asta iti e firea vei trada pana si pe ultimul tau amic. Insa daca iti dai seama ca ceea ce tu faci nu e bine vei incerca sa ii arati ca te schimbi, asta numai pentru a-l tine laga tine, pentru a nu ramane singur.
Si daca totusi vei alege ultima varianta, cea de-a doua crede-ma ca acest ultim amic al tau va suporta cat va putea sa suporte si el micile tradari pe care tu exerciti asupra sa. Insa gandeste-te ca la un moment dat nu va suporta ca el sa fie marioneta ta pe o tabla de sah si se va indeparta de tine. Asa vei ramane singur, fara nici un amic langa tine si vei ajunge la nebunie. Voi vorbi si despre asta mai incolo. In momentul in care te vei trezi singur vei incerca sa ii aduci inapoi pe toti amicii tai care i-ai tradat, insa ei nu vor mai vrea sa te recunoasca si nu vor ma vrea sa mai aiba de-a face cu tine. Vor mege dupa principiul "duap ce m-am ars cu ciorba suflu si in branza", o veche vorba populara.
De fapt side drept ce este tradarea.
Tradarea este o forma inconstienta de razbunare pe cei din jurul tau pentru tot ceea ce tu nu ai avut in trecut. Tot vine din temperamentul tau. Si daca temperamentul se formeaza undeva in jurul varstei de 7 ani totul se leaga de copilarie. De obicei ceea ce copiii sufera cat sunt mici ei cresc si se formeasza cu mici sau mari goluri sufletesti care in timp avanseaza. Aceste goluri sufletesti reapar la varsta adolescentei cand incep s descopere cu adevarat lumea si mediul inconjurator, cand incep sa se loveasca de probleme. Atunci tinerii vor incerca sa ascunda trecuutul fie al lor fie al familiei pentru simplul fapt ca ei nu sunt fericiti cu ceea ce sunt. Tot din cauza acestor probleme vor incepe si alte probgleme: cu dorgurile, cu alcoolul etc.

Niciun comentariu: