duminică, 11 noiembrie 2007

Diferenta dintre a crede si realitatea

Intre a crede ca ai ceva si realitatea e o difernta imensa. Oare va intrebati care este acea realitate. A crede ca ai ceva si chiar a avea ssunt doi termeni foarte diferiti si totusi apropiati.A crede este doar o idee psihologica si a avea este legat de cu totul si cu totul altceva, si anume realitatea.
Realitate verbului a avea este ca ai cu adevarat. Sa luam un examplu.
Sa zicem ca ai un prieten care tu crezi ca este prietenul tau sincer, adevarat si ca poti avea incredere in el oricand si ca iti va fii alaturi mereu. Bun. Dar imagineaza-ti ca prietenul asta al tau in timp, in sufletul lui se infiripa niste sentimente ascunse fata de tine pentru iubita ta. Tu nu stii , dar iti da de inteles din comportament. Ce faci ?Automat zici ca ti-se pare si ca este din cauza ca el, prietenul tau cel "sincer" nu are iubuta sau pentru ca de la un timp lucrurile in relatia lui cu iubita sa nu prea mai merg bine. Dar ce faci cand afli de la iubita ta ca acest prieten "sincer" i-a spus ei ceva ce tu i-ai ascuns ceva timp din diferite motive ? Faci pe prostul ? Incepi si urli la el si strici prietenia ? Sau taci din gura si te faci ca nu ai auzit ce ti-a zis iubita ta ? Hai sa facem un mic exercitiu de gandire. Asta pentru a-ti raspunde tie la anumite intrebari. Cam atat am avut de zis in acest articol. Gandeste-te.
Am scris acest aricol pentru a preveni prieteniile false, ceea ce urasc eu cel mai mult la oameni si pentru ca si eam trecut prin asa ceva si nu port concepe o prietenie falsa. Dac imi prind vreun prieyten ca ma minte ei stiu ce patesc.

Niciun comentariu: