luni, 15 octombrie 2007

Discriminarea

Eu nu sunt pro discrimianre. Am un singur principiu in acest domeniu: " fiecsre este om, nu depinde de culoare, natie, religie, etc. Pune-te in locul unui negru si simte-te discriminat. Cum te simti ?". Cam acesta este principiul meu dupa care merg. Nu a mnimic cu tiganii, negrii, chinezi sau ce alte minoritati mai sunt la noi in tara, pentru ca toti sunt la randul lor oameni.
Am o admiratie foarte mare pentru aceste minoritati, pentru in ciuda a ceea c e s-a spus despre ei nu s-au dat batuti si au mers in continuare mai departe prin obiceiurile lor.
Pentru mine nu conteaza daca esti roman, tigan, turc, arab sau chinez, esti tot om. si mai presus de toate ai sentimente, esti om. Sa ca orice om vrei sa te integrezi in societate, ai nevoie de prieteni, ai nevoie de ingrijiri medicale, ai nevoie de tot ceea ce are nvie un om. Si in spitale exista o forma inconstienta de rasism. Daca vineun pacient de etnie tigan si doctorul vrbeste cu el pe un ton mult ridicat si foarte anormal, este o forma inconstienta de rasism. Si eu sunt 100% impotriva discriminarii, rasismului.
Uneori stau si ma gandes ce au avut americanii cu negrii. Nu erau tot oameni ? Nu aveau simturi ? Dorinte ? Aspiratii ? Dar asa a fost atunci. Toti americanii credeau ca nergrii sunt - si acum voi folosi un c uvant care nu imi place sa il fololsesc - "rasa" inferioara. In primul rand cum poti spune de un om ce face parte dintr-o rasa ? este om, nu animal ca sa faca parte dintr-o rasa.
Si totusi cum de seintampla atatea lucruri groaznice pe lume asta din cauza discriminarii ? De ce sunt atatia oameni marginalizati si exclusi din societate ? Nu cumva intervine orgoliul ? Orgoliul atotraufacator car edistruge, dezbina si face multe lucruri neplacute fiecarui om. Orgoliul nu face bine nicui intr-o relatie, dar voi vorbi despre relatii mai tarziu, nu acum caci nu sunt la subiectul relatiilor. Ce as fii vrut sa mai zic este sa fiti intelegatori si sa nu discriminati pr nimeni. Incercati sa va puneti in locul unui om discriminat. Cum v-ati simti ?

Niciun comentariu: